Nieuws!

Verlo keukens in de kijker

Jeni Real Estate zet haar klanten graag in de kijker en belicht graag de business waarin zij werken. Deze keer was het Staf Lommelen, eigenaar van Verlo Keukens, die ons hartelijk ontving voor een gesprek in hun gebouwen op Bedrijvenpark Kemelbeek te Tielen.

In februari 1993 openden Karina en Staf hun bedrijf Verlo Keukens te Turnhout.

Een bescheiden start met vier keukens in de toonzaal. Die showroom was al gauw te klein en twee jaar later verhuisden ze naar Kasterlee, waar aan het bekende kruispunt een showroom werd gebouwd.

Later volgden Boechout en Brasschaat en vandaag zet Verlo keukens zijn vlag in Tielen neer. Daar genieten ze van maar liefst 160 meter zichtbaarheid langs de Kemelbeekstraat te Tielen.

Activiteiten Verlo Keukens

Verlo Keukens is gespecialiseerd in de plaatsing van keukens, badmeubels maar ook maatwerk zoals tv-meubels of dressings. Het familiaire karakter dat vanaf de begindagen. aanwezig was is nog steeds voelbaar en wordt hoog in het vaandel gedragen.

Groei

“De afgelopen jaren is Verlo Keukens blijven groeien. Om die groei een plaats te geven, waren we op zoek naar een nieuwe locatie. Bedrijvenpark Kemelbeek was ideaal omwille van de ligging die vlakbij onze roots ligt. Daarnaast waren de mogelijkheden op het park heel interessant. We hebben de verschillende panden gefaseerd aangekocht en gaandeweg zagen we de mogelijkheid om van Tielen ons hoofdkantoor te maken”, aldus Staf Lommelen, eigenaar van Verlo Keukens.

Ze besloten om logistiek, magazijn en productie te centraliseren naar de vestiging in Tielen op Bedrijvenpark Kemelbeek. Verlo Keukens koos ervoor om verschillende units aan te kopen die niet allemaal aan elkaar grenzen, wat maakt dat ze magazijn en productie perfect gescheiden houden en dus het magazijn proper en stofvrij blijft.

“Het grote voordeel is dat we bij de units die we als eerste aankochten een mooie showroom hebben, met daarachter magazijnruimte voor de keukens die reeds gemaakt werden in het atelier en erboven onze kantoorruimtes. Die kijken uit op het magazijn, wat een zeer fijn overzicht geeft”, zegt Staf Lommelen. “De units die we nadien aankochten, beschikken over buitenruimte. Dat was dan weer zeer praktisch aangezien ze aan de productieruimte gelegen zijn. Zo kunnen we vrachtwagens maar ook afval hier netjes parkeren en hebben ook de buren hier door het afgeschermde geheel geen last van.”

Toekomstvisie

Het laatste lot op Bedrijvenpark Kemelbeek dat nu ontwikkeld wordt, daar bezit Verlo keukens de twee kopunits van. Zo hebben ze ook daar een zeer brede showroom en kan de. overige ruimte dienst doen als tweede magazijnruimte.

“We hebben de panden ook een beetje op de groei gekocht, zodat we over 5 jaar niet opnieuw voor hetzelfde feit staan. De units zijn naar de toekomst toe ook heel flexibel, net omdat het niet één groot gebouw is. Wij hebben ze afzonderlijk aangekocht en bepaalde ruimtes tussen de verschillende units open gemaakt, die zijn nadien zeer makkelijk terug van elkaar te scheiden en indien gewenst los aan te kopen. Moesten we ooit verkopen hé”, lacht Staf. “Mijn zonen zitten allebei in de zaak dus we hebben voldoende toekomstperspectief, maar je weet nooit. Ik ben alleszins zeker van mijn investering en klaar voor de toekomst.”

Meer weten over Verlo Keukens? Bekijk de website: www.verlo.be

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?