Nieuws!

Bedrijvenpark Steenoven: maak kennis met het jonge, dynamische bedrijf Stroom!

Als je iets met passie doet, stroomt het vanuit je hart. 

 

CEO Geert Van Stappen neemt tijdens zijn vrije moment graag de tijd om langs te gaan op de bedrijvenparken om voeling te krijgen met de omgeving, het park en de toekomstige ondernemers die er intrek zullen nemen. Zo bezocht hij onlangs op een feestdag Bedrijvenpark Steenoven in Malle. Hier trof hij nog twee ambitieuze zaakvoerders aan het werk, namelijk Joost Van den Langenbergh en Dries Kimpe van het bedrijf Stroom Duurzame Technieken. Een aangename kennismaking waarbij het Geert meteen opviel dat de werkwijze en de visie van de zaakvoerders sterk aansluit bij die van Jeni:

Kwaliteit, duurzaamheid en een gezonde (werk)omgeving.

Dat zijn enkele van de kernwoorden die we voor beide bedrijven kunnen gebruiken. Tevens ook kernwaarden die we graag in de verf zetten. 

We spraken kort met Joost Van den Langenbergh, zaakvoerder van Stroom Duurzame Technieken en ingenieur in de bouwkunde en technieken. Wat hij te vertellen had over de keuze voor Bedrijvenpark Steenoven, de samenwerking met Jeni en de visie voor zijn bedrijf lees je hieronder. 

 

We beginnen bij het begin. Hoe zijn jullie bij Bedrijvenpark Steenoven en Jeni Real Estate terecht gekomen?

We zijn eerder toevallig terecht gekomen bij Bedrijvenpark Steenoven. We waren op zoek naar een nieuwe locatie voor ons magazijn en kantoor en zijn dan online op zoek gegaan. Zo zijn we dan bij Bedrijvenpark Steenoven belandt, dat ging toevallig ook net in verkoop. Dat zag ik meteen als opportuniteit. 

Ook van Jeni Real Estate had ik al eerder gehoord. Ik ben namelijk ook van de regio Turnhout en die naam kende ik al. Dat gaf meteen een vertrouwd gevoel. Ik dacht: dat is een kans die ik niet mag laten schieten.

 

Wat sprak jullie het meest aan bij het Bedrijvenpark? 

Eerst en vooral de locatie in Malle. Die is ideaal! Je zit heel centraal en dicht bij Antwerpen. Dat hebben ze goed gekozen. De locatie is ook een meerwaarde in de aanwerving van nieuw personeel. 

Ten tweede zagen we op de beelden dat het park vrij groen aangekleed zou zijn. Dat is nu ook in uitvoering. Het is mooi om te zien dat ze daar de moeite in gestopt hebben. 

Daarnaast was natuurlijk de ruimte op zich doorslaggevend. De combinatie van magazijn en kantoor was ideaal. Er werd ook veel aandacht geschonken aan de kantoorruimte. Het is niet gewoon een deur met een raam ernaast. Je ziet wel dat ze dat behandelen als een integraal onderdeel. Er is mogelijkheid tot verschillende groottes en veel natuurlijke lichtinval.

Het bedrijvenpark zag er tot slot ook nog gewoon heel mooi uit. 

 

De bedrijfsunit werd casco opgeleverd. Hoe hebben jullie de inrichting van de unit aangepakt?  

We zijn er meteen ingevlogen en hebben met een architect samengewerkt voor de inrichting. Volgende maand zou het helemaal klaar zijn! 

We hebben nu kantoorruimte op de gelijkvloers én op de eerste verdieping. Hiermee benutten we het volledige oppervlakte van het grote raam aan de buitenkant en is er ook veel lichtinval op kantoor. Het magazijn bevindt zich deels op de eerste verdieping en ook nog onder de verdiepingsvloer van het gelijkvloers. Er is dus zeker voldoende ruimte voorzien om te werken. 

Bij de opbouw van het project werd er ook rekening gehouden met eventuele toekomstige uitbreidingen, zoals extra ruimte voor meer mensen. Daarnaast hebben we ook een tweede garagepoort kunnen toevoegen en hebben we de vloer zelf kunnen leggen. Er was dus zeker ruimte voor overleg om flexibel te personaliseren.  

 

Jeni Real Estate | Malle, bedrijvenzone Steenoven - Stroom
Renders van hoe de unit er binnenkort zal uitzien: gemaakt door de externe architect gekozen door Stroom. 

 

Een van jullie kernwaarden is een gezonde werkomgeving. Hoe hebben jullie die weten te creëren? 

We willen het kader en structuur waarbinnen gewerkt wordt zo aangenaam mogelijk maken. 

Daarom hebben we de unit voorzien van een goede ventilatie. We hebben zelfs dubbel zo veel voorzien dan eigenlijk nodig is. Zo kan het nooit muf worden en is het binnen altijd fris. Daarnaast is de ruimte ook volledig geacclimatiseerd. In de winter is het dan lekker warm en in de zomer kunnen we de ruimte goed fris houden. 

Tot slot hebben we ook een sanitair blokje voorzien voor de werknemers. Degene die bijvoorbeeld ‘s morgens of ‘s middags willen sporten kunnen zich hier dan douchen. 

 

Wat vonden jullie van de samenwerking? 

We vonden het een goede samenwerking. We hebben ook nog geen ervaring met zulke zaken, maar de verwachtingen die we hadden zijn zeker ingelost. Onze verwachting was vooral dat we niet te veel problemen zouden tegenkomen en dat was ook effectief zo. Er waren geen problemen. 

De communicatie verliep altijd vlot en snel. We konden onze projectleider (in dit geval Raf Van De Locht) altijd mailen of bellen en hadden dan ook snel reactie. Voor de rest hadden we geen problemen. De timing werd steeds gerespecteerd en alles is soepel verloren

 

En dan nog tot slot over Stroom zelf. Jullie visie en manier van werken sluiten mooi aan bij datgene waar Jeni voor staat. Kunnen jullie het bedrijf in eigen woorden voorstellen?  

Met ons bedrijf Stroom willen we een aanspreekpunt zijn voor alle technieken. Voor architecten en bouwaannemers die op zoek zijn naar een partner zijn wij de ideale partij.

Wij ontzorgen het volledige deel technieken tijdens het bouwproces. Zo hebben ze geen nood aan talloze verschillende partners. Het is namelijk hier dat er vaak problemen opduiken tijdens de projecten. Verschillende aannemers voorzien verschillende installaties en wanneer er dan ergens een fout insluipt kan dat effect hebben op het geheel. Bijvoorbeeld bij de aansluiting van elektriciteit en sanitair. Wij voorzien alles, van A tot Z. Zelfs het brandalarm. We werken naast de aannemer, ruwbouw en de aannemer die de afwerking voorziet. Dat bespaard veel besprekingen en discussies richting de oplevering.

Ook denken we mee over het technisch ontwerp nog voor het project in uitvoering gaat. We zorgen ervoor dat alle technieken die geïnstalleerd worden goed functioneren en in harmonie met elkaar en langs elkaar werken.

 

Ook het punt duurzaamheid is voor jullie een belangrijke factor. Hoe uit zich dat in jullie realisaties?

Gezien de huidige wetgevingen, de energieprijzen en de veranderingen die er in de toekomst nog zullen aankomen, was het een logische stap om in te zetten op optimale duurzame technische installaties die over 20 jaar nog altijd waardevol zijn. 

Om een concreet voorbeeld te geven: Een aantal jaar geleden hebben we onze klanten het advies gegeven om te gaan voor de installatie van een gasketel en hun woning te voorzien van vloerverwarming in plaats van radiatoren. We hadden al een vermoeden dat de warmtepomp binnenkort zijn intrede zou maken en op die manier konden ze eenvoudig hun ketel laten vervangen door een warmtepomp. 

Wanneer we samenwerken met een architect of voor een project kijken we ook altijd naar manieren waarop we de installaties zo kunnen uitvoeren dat wanneer ze na 10 à 20 jaar vervangen zouden moeten worden, dat dat ook kan zonder grote breekwerken. 

Kortom, we voorzien kwalitatieve installaties die lang meegaan, die duurzaam werken en die energiezuinig zijn. En dat allemaal binnen het budget van de klant. 

 

Stroom duurzame technieken... Een bedrijf naar ons hart. Ze waren op zoek naar nog meer ruimte om te ondernemen en die hebben ze nu. Binnenkort kunnen ze officieel van start vanuit hun bedrijfsunit in Bedrijvenpark Steenoven in Malle. Een locatie die hen nog meer ruimte biedt om succesvol te groeien. Wij wensen Joost en Dries veel succes met al hun toekomstige installaties en samenwerkingen en zijn er trots op dat wij dit bedrijf een ruimte op maat van hun bedrijf hebben kunnen geven. 

 

Jeni Real Estate | Malle, bedrijvenzone Steenoven - Stroom       

 

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?