Nieuws!

“Ontzorgd worden is een enorme meerwaarde.” Bedrijfsunit op maat voor KTN Belgium in Wijnegem

Jeni Real Estate zet haar klanten al eens graag in de kijker. Daarbij belichten we hun business en polsen we nieuwsgierig hoe zij de samenwerking beleefden. 

Michaël Van Laer, Managing Director van KTN Belgium ontvangt ons vriendelijk voor een gesprek en rondleiding. Het bedrijf verhuisde in juni 2022 naar een bedrijfsunit in Bedrijvenpark Ruggeveld in Wijnegem en liet deze ook door Jeni Real Estate op maat inrichten. De unit op maat bestaat uit eigen kantoren, opslag- en testruimtes, flex desks, een magazijn, een opleidingslokaal en een ontspanningsruimte.

 

image

Michaël Van Laer, managing director KTN Belgium: “Met KTN Belgium bieden wij inspectiediensten aan, specifiek voor bedrijven in de constructie-, chemie, olie- en gasindustrie. Wij zijn ook een zeer gespecialiseerde dienstverlener in geavanceerde NDO. NDO staat voor niet-destructief onderzoek. Dit betekent dat een product getest wordt zonder het te beschadigen. Denk bijvoorbeeld aan visuele-, ultrasone-, magnetische-, radiografische- en lektests. Het product blijft dus telkens intact. NDO is het tegenovergestelde van destructief onderzoek, wat kan bestaan uit het testen van individuele materialen op hun bezwijkmechanisme via impacttesten. We doen veel onderzoek ter plaatse maar hebben ondertussen ook een eigen testlokaal. Door deze niet-destructieve onderzoeken, vergaren wij een schat aan informatie. Net zoals een arts via een bepaalde gel en medische echo-apparatuur informatie kan vergaren, kunnen wij bijvoorbeeld via phased array constructiematerialen van binnenuit onderzoeken en testen."

 

"Ontzettend belangrijk om bijvoorbeeld de integriteit van gebouwen, grote bruggen en stalen constructies te garanderen. Maar ook om de veiligheid van gasleidingen en industriële installaties bij grote bedrijven te checken. Alles is onderhevig aan wettelijke bepalingen, constructie- en veiligheidsnormen die goed gecheckt en opgevolgd moeten worden. Van veel van die zaken hangen immers mensenlevens af. Onze klanten zijn onder andere Equans, BASF, Victor Buyck, Jan De Nul, Covestro, Ivens, Arlanxeo, … maar evengoed Nike waar we belangrijke lassingen controleren voor hun nieuwe en bestaande logistieke gebouwen.”

 

image

EIGEN RUIMTE OP TOPLOCATIE

 

“KTN Belgium is in 2015 opgericht. We startten met werken vanuit een hotellobby, maar algauw groeide de nood aan een eigen kantoor en magazijn en dus huurden we een pand in Wommelgem. Maar ook dat werd na verloop van tijd te klein. Plus we wilden investeren in ons eigen kantoor inclusief opslag, testruimte, flex desks, magazijn en opleidingscentrum. Wijnegem is een toplocatie voor ons; dichtbij de autostrade, vlakbij het rondpunt van Wommelgem en dichtbij Antwerpen. Vanuit Wijnegem ben je snel richting oost en noord. Toen we vernamen dat hier een bedrijvenpark zou komen, waren we meteen geïnteresseerd. De verkoop ging ongelooflijk snel en voor ons was het een mooie opportuniteit dat hier net nog één unit vrij was. We verhuisden in juni 2022 en zitten op een hoekpand met uitzicht over de velden.”

 

“Dankzij de grote ramen en doordat ook binnenin de unit veel in glas afgewerkt is, valt hier zeer veel licht binnen. Bovendien heb ik vanuit mijn kantoor een mooi zicht over het magazijn. Het blijft een industrieel pand maar de knappe materialen vallen wel op. Ook bouwnormen worden strikt opgevolgd. Jeni Real Estate biedt steeds de mogelijkheid om extra zaken aan een unit toe te voegen. Er wordt echt rekening gehouden met je wensen en geluisterd naar je inbreng. Er is veel flexibiliteit op dat vlak. Zo kozen wij bijvoorbeeld om twintig centimeter extra vloerisolatie te laten plaatsen in functie van het energie-efficiënter maken van onze unit. Die mogelijkheid is toch wel straf ten opzichte van andere partijen in de bouwsector, die vaak minder ruimte laten in de casco oplevering.”

 

“Time is money. Daarom lieten we ook het hele interieur door Jeni Real Estate ontwerpen en uitvoeren.”

 

image

UNIT OP MAAT

 

"Voor het interieur zaten we samen waarna ik een plan ontving, volgens de noden van ons bedrijf. We hebben daar amper iets aan veranderd. We waren direct mee en hebben nu onze kantoren, vergaderzaal en opleidingscentrum op de eerste verdieping. Op het gelijkvloers bevinden zich een magazijn, opslag- en testruimte, flex desks en een keuken die voldoende plaats biedt als ontspanningsruimte. Een unit op maat dus!”

 

“Voor mij was het als bedrijfsleider belangrijk dat we op schema zouden blijven met de verbouwingen. Bij een bedrijfsverhuis komt veel kijken én voor onze klanten wou ik de continuïteit in testen en onderzoeken blijven garanderen. Ook de IT moest blijven functioneren. Het enige waar we vertraging mee opliepen waren de wastafels in de toiletten. Als het dat maar is. Dat valt goed mee. Jeni was zelfs zo sympathiek om in afwachting van het hele wasmeubel tijdelijke wasbakken te plaatsen. Het is maar een anekdote maar het toont wel aan hoe er gewerkt wordt en wat de filosofie is. Het team leverde ook extra inspanningen door toevoegingen te implementeren om het gebouw energie-efficiënter te maken. Naast de extra isolatie kozen we voor bijkomende zonwering, aanpasbare klimatisatie en ventilatie per kantoor, zonnepanelen, extra stroomvoorziening en een laad-infrastructuur voor het milieubewuste wagenpark van KTN.”

 

“Een groot voordeel vind ik dat Jeni de hele coördinatie op zich neemt en tegelijkertijd een zeer goede connectie heeft met allerlei bouwbedrijven waardoor ze bepaalde prijzen beter kunnen onderhandelen en kunnen drukken. Dus de coördinatie fee wordt eigenlijk deels terugbetaald door gunstigere prijzen qua bouwmaterialen en werk.”

 

“Ontzorgd worden is een enorme meerwaarde.”

 

image

STIJLVOL PARKMANAGEMENT

 

“Het is absoluut een troef dat Jeni Real Estate ook residentieel werkt. Hierdoor wordt er veel waarde gehecht aan goede afwerkingen en aan de juiste uitstraling. Dat vertaalt zich in hun bedrijvenparken. Stijl en finesse vallen meteen op. Een heel andere feeling dan snel snel een bedrijfsgebouw in elkaar zetten. Ik ben zelf nogal veeleisend en detaillistisch en vind de uitstraling van een bedrijf waarin je investeert belangrijk. En stel je voor dat je buren op zo’n bedrijvenpark ineens met lelijke neonreclames en grote schreeuwerige reclameborden afkomen. Zoiets doet ook je eigen uitstraling teniet. Wat wel en niet kan, ligt duidelijk vast in een lastenboek, zodat het hier mooi en stijlvol blijft, zelfs tot en met de kleine bordjes van de parkeerplaatsen. Het lijken minimale ingrepen maar ze maken echt een verschil en dat vind ik belangrijk.”

 

ALLES IN EEN MAP

“Ook administratief en wettelijk komt er veel bij een bedrijfsverhuis kijken. Ik had dat bijna onderschat. Al je keuringsverslagen qua ventilatie, klimatisatie, water, enzovoort moeten perfect in orde zijn. Jeni Real Estate werkt samen met partners die gespecialiseerd zijn in vergunningsaanvragen en keuringen. Zij spelen bovendien kort op de bal. Alle dossiers werden op tijd aangeleverd en dat was allemaal in orde. Stel dat ik deze unit ooit wil verkopen, dan vind ik alles terug in één digitale map. Dat is een luxe want ik zie ontzettend veel bedrijfseigenaren die door het bos de bomen niet meer zien en daardoor in de problemen komen. Denk aan EPB-verslagen die niet in orde zijn, keuringen die nog niet gebeurd zijn, of zaken waar ze gewoon geen weet over hebben maar die wettelijk wel moeten gebeuren. Dan ben ik blij dat ik wat meer betaald heb maar dat ik dat allemaal niet zelf moest uitzoeken. De testen, inspecties en onderzoeken die wij voor onze klanten leveren blijven immers prioriteit. Ontzorgd worden is een enorme meerwaarde. ”

 

 

Alle units op Bedrijvenpark Ruggeveld in Wijnegem zijn uitverkocht. Heeft u vragen over andere projecten?  

Aarzel niet om ons te contacteren via info@jeni.be of 014 60 92 32

 

image

Tekst: Veerle Symoens  - Foto’s: Bob Reijnders

Bekijk via Issuu: https://issuu.com/jenirealestate/docs/michael_van_laer 

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?