Nieuws!

Interview Garage Van Beurden

Jeni Real Estate zet haar klanten graag in de schijnwerpers en belicht daarbij de business waarin zij werken. Philip Van Beurden van Porsche garage Van Beurden in Turnhout ontvangt ons deze keer voor een gesprek. Garage Van Beurden was het eerste bedrijf dat zich in 2015 vestigde op Bedrijvenpark Everdongen en koos daarbij voor een gebouw op maat.

Philip Van Beurden: “Met Garage Van Beurden zijn we sinds 1993 actief in inkoop, verkoop, revisie, onderhoud en herstellingen van alle mogelijk Porsche modellen. Van de oudste oldtimer tot de meest recente elektrische Porsche. Ook met het verhuren van racewagens hebben we veel ervaring. Porsche is mijn passie. Mijn vader was handelaar in luxe auto’s en Porsche sprong er voor mij altijd uit. Daar werd ik verliefd op. Op mijn achttiende kwam er iemand bij mijn vader langs om een Porsche 911 2.7 van 1976 te verkopen. Ik vroeg of ik die helemaal mocht opknappen. Mijn passie ging ver en dus uitte zich dat op allerlei vlakken: van designs bestuderen tot zelf sleutelen aan wagens. Mijn vader stemde toe en ik bouwde die 911 helemaal om. Niet veel later vonden we er een nieuwe koper voor. Toen wist ik het gewoon: ‘Dit is het! Dit wil ik verder blijven doen.’ Al snel daarna werden het vijf Porsches en ondertussen staan er dertig in verkoop. De eerste technieker startte in 2006 en is ondertussen vennoot geworden. We werken nu met tien mensen waaronder drie in- en verkopers, zes techniekers en mijn vrouw die mee de administratie doet.”
 

Gebouw op maat

“In 2015 verhuisden we van een pand in Retie naar deze locatie op Bedrijvenpark Everdongen in Turnhout. Wij waren hier het eerste bedrijf en kozen bewust voor een gebouw op maat met zichtlocatie aan de grote baan. De locatie maakte hét verschil voor ons: goed gelegen, vlot bereikbaar en mooi zichtbaar vanop een drukke weg met veel passage. We bouwden een open verdieping in de showroom met grote raampartijen langs de straatkant met daarachter verschillende Porsches als eyecatchers.”

“De samenwerking met Jeni Real Estate verliep heel vlot. Ik had meteen een goed gevoel bij Geert Van Stappen en veel vertrouwen in hem. Alle afspraken werden nagekomen; ook de zaken die we tussendoor mondeling bespraken. Dat vertrouwen voelde erg fijn. Natuurlijk duikt tijdens een bouwproces altijd wel ergens wat vertraging op of loopt er al eens iets fout, maar ook dan biedt Jeni Real Estate steeds een goede oplossing. Het ontwerp van dit gebouw op maat was een samenwerking tussen mortelmans vantricht architecten, Jeni Real Estate en mezelf. Tijdens het bouwproces zelf wou ik me op mijn business blijven concentreren. Ik was dan ook blij dat Jeni het voortouw nam in de hele coördinatie. Jeni Real Estate vroeg daarvoor een fee maar aangezien ze zo’n goede connecties hebben met allerlei bouwbedrijven konden bepaalde prijzen beter onderhandeld en gedrukt worden. Die ontzorging was een enorme meerwaarde.”

Geld en sentiment

“In onze business gaat veel geld maar ook veel sentiment en passie om. Mensen die een Porsche kopen, weten eigenlijk al dat ze die willen omdat ze er verliefd op worden. Het is echt een speciale wagen. Qua design maar ook qua techniek. Porsches blijven knap en blijven goed rijden. Voor zo’n wagen vind je altijd een nieuwe eigenaar. Harde sales moet ik dus niet doen, want het is de liefde voor de auto die spreekt.”

“Mijn persoonlijke favorieten zijn de circuit getinte wagens: de semi racewagens. Het fantastische is dat je ermee op de openbare weg kan en dat je zonder enige modificatie meteen het circuit kan oprijden. Na een hele dag racen, rij je dan gewoon weer naar huis. Dat kan perfect met een GT. De zilveren GT3 - 992 aero die hier in de showroom staat, vind ik een heel mooie wagen, maar kiezen kan ik niet. Ik heb ondertussen alle GT en RS modellen gehad of geprobeerd. Twintig jaar vertoefde ik op het circuit.  Ik reed zelf een Belgisch en een Nederlands GT4 kampioenschap maar nu is dat racen puur een hobby. Soms hecht ik me wel eens aan een wagen maar ik heb geen privéverzameling dus als de juiste koper zich aandient dan voel ik dat en dan verkoop ik die toch.”

“Uiteraard is er veel veranderd. Het kopen en verkopen is heel internationaal geworden. Veel mensen kopen online zonder de wagen ooit in het echt te zien. Ze vragen dan om foto’s en filmpjes via WhatsApp of email. Zo verkocht ik onlangs een oldtimer aan iemand in Amerika. Frankrijk en Duitsland liggen nog altijd goed in de markt. Tsjechië en Hongarije zijn upcoming, maar eigenlijk doet een Porsche het over heel Europa goed.”

Samenwerken op wandelafstand

“En ook op het bedrijvenpark doet Porsche het goed. (lacht) Zo kochten de zaakvoerders van Raamcomfort en Blicon hier al een wagen. We hebben met veel bedrijven op het park een goede band en er wordt regelmatig samengewerkt. Zo leverde Raamcomfort de ramen voor de showroom, deed Blicon heel de camera- en alarminstallatie, gebruiken we de carwash van CTW en zorgde Alterieur voor de gietvloer in de garage. We verwijzen ook constant klanten door naar elkaar. Carrosserie Herrygers zit hier op vijftig meter afstand en levert zeer goed werk. Hebben we een vraag dan wandelen ze desnoods enkele minuten later al even binnen. Dat is fantastisch en verloopt super vlot voor renovatieprojecten.”

Ambities en avontuur

“Ik ben 52 en ben al sinds mijn achttiende met Porsches bezig. In 1993 begon ik op mezelf. Dat is ondertussen dertig jaar geleden. Uiteraard denk ik na over de toekomst. Ik heb nu dertig Porsches in verkoop. Vanuit mijn gevoel en passie zou ik er gemakkelijk negentig of honderd willen.

Maar het is en blijft nog altijd een business en dus moet je ook alles financieel in de weegschaal leggen. De balans staat aan de goede kant maar serieus groeien qua wagens houdt ook bijzonder grote en nieuwe investeringen in: om te beginnen de aankoop van de wagens op zich, een grotere showroom, een ruimere garage en werkplaats, meer personeel en administratie.”

“Bedrijfsleiders hebben het vaak over groeien en uitbreiden. Ik voel die ambitie absoluut maar de denkoefening de andere kant op maken, vind ik minstens even interessant. Ooit liet een vriend met een garage in het Zuiden van Frankrijk weten dat hij een prachtige Targa van mijn geboortejaar binnen gekregen had. Om vijf uur ’s morgens vloog ik naar Nice waar hij me kwam ophalen. We inspecteerden de auto, ik kocht hem, we gingen iets eten aan het strand en diezelfde avond nog reed ik ermee naar huis. Om vier uur ’s nachts lag ik weer in mijn bed. Zo’n avonturen maken voor mij echt deel uit van de charme van deze business. Het blijft dan ook zoeken naar de juiste balans tussen die avontuurlijke passie en de zakelijke ambitie.”

Op deze uitnodigende locatie zijn intussen alle bedrijfsunits en gronden verkocht. We bespreken graag uw noden om een geschikte locatie te vinden voor uw onderneming. Ben je dus nog op zoek naar een inspirerende, vlot bereikbare werkplaats? Aarzel niet om ons te contacteren, wij bespreken graag hoe we u ontzorgen.

Beelden: Bob Reijnders & Studio27

Tekst: Veerle Symoens

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?