Nieuws!

Zes units op rij worden één grote bedrijfsruimte voor Shipcare in Stabroek

Grote havenbedrijven en rederijen doen al jaren een beroep op Shipcare. Het bedrijf focust namelijk op het transportklaar- en vastmaken van extreem grote scheepsladingen die niet in een container passen. Dat doen ze door middel van gespecialiseerde constructies en laswerken.

Momenteel huurt Shipcare een unit in Stabroek. Die zullen ze volgend jaar inruilen voor zes units op rij op Bedrijvenpark Abtsdreef, iets verderop. De zes units - van elk 216 m2 - worden omgebouwd tot één grote bedrijfsruimte van bijna 1300 m2. Die zal hoofdzakelijk uit een grote loods en werkplaats bestaan maar bevat ook kantoren, een keuken, sanitair en kleedruimtes voor de medewerkers.

 

Mede-zaakvoerder Maverick Longueville:Al drie jaar waren we op zoek naar een nieuwe locatie voor Shipcare maar nooit vonden we iets dat aan onze wensen voldeed. In de haven zit je met heel hoge concessies en het Havenbedrijf blijft uiteindelijk eigenaar of beheerder van de gronden. Wij wilden net af van het huren en een bedrijfsruimte kopen omdat dit beter is voor onze groei én een investering op lange termijn. Axel van Jeni Real Estate wist dit al langer en belde ons plots op. De vergunningen om een tweede fase op Bedrijvenpark Abtsdreef te realiseren waren net in orde. Fantastisch dat hij ons dit zo snel liet weten. We beslisten meteen om ervoor te gaan: zes units op rij om samen te voegen tot één grote bedrijfsruimte van bijna 1300m2. Het hele aankoopproces is vlot verlopen.”

 

Nichemarkt in de scheepvaart

“Met Shipcare focussen we op een sterke niche: het zeevast zetten van extreem grote scheepsladingen die niet in een container passen. Denk hierbij aan het transport van een schip in een schip, grote windmolens, industriële ketels, walkranen, enzovoort. Wij maken die ladingen transportklaar en zetten ze vast via constructies en laswerken in de schepen, zodat de bewegingen op zee geen schade kunnen toebrengen aan deze ladingen en aan het schip zelf. Om dit te realiseren werken we hoofdzakelijk op de terminal van grote rederijen; meestal in de haven van Antwerpen maar eigenlijk zijn we actief in alle havens van Rouen tot Amsterdam. We werken met een team van zo’n tien vaste lassers die heel snel, efficiënt en betrouwbaar werken. De scheepvaart stopt nooit dus dat houdt in dat ook wij met ons bedrijf beslisten om 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar, klaar te staan voor onze klanten. Het feit dat we goed werk leveren en zo flexibel zijn, blijkt een enorme troef.”

 

“BBC Chartering was onze eerste klant en ondertussen werken wij voor alle grote spelers. Hier in de haven van Antwerpen zijn dat bijvoorbeeld: Katoen Natie, Zuidnatie, Pasec Port als onderdeel van Gosselin Group, Nova Natie, Roll-IT als deel van Aertssen, enzovoort. Alles gaat via mond-aan-mond-reclame. Het is hard werken maar het is een heel toffe sector. Redelijk klein en tegelijk heel internationaal.”

 

Verzwaren constructie

“Voor BBC Chartering, een van de grootste rederijen ter wereld, voorzien we ook onderhoud van zware liftplatformen. Zo’n liftplatform op zich weegt acht à negen ton. Op dit moment doen we dit onderhoud op de terminal zelf, maar dat is niet altijd ideaal. In Bedrijvenpark Abtsdreef gaan we dit op onze eigen locatie kunnen doen. Ik kijk er al naar uit want dat is zo veel handiger, veiliger én efficiënter werken. Om zo’n werken te kunnen uitvoeren hebben we echter een rolbrug, die tot 12,5 ton kan dragen, nodig over bijna de hele lengte van onze werkplaats. Niet evident maar het fijne is dat Jeni Real Estate meteen met ons meedacht, toen we dit vermeldden. Met projectleider Raf bespraken we om alle tussenmuren van de zes units eruit te halen, zodat we tot een heel grote bedrijfsruimte komen én ook om de constructie (en vloeren?) van ons gebouw te verzwaren, zodat we de rolbrug daar veilig in kunnen monteren. De flexibiliteit van Jeni Real Estate is heel fijn. En doordat alles casco opgeleverd wordt, kunnen we ook zelf bepalen hoeveel oppervlakte we als werkruimte inzetten en hoeveel als opslag, kantoren, keuken, kleedruimtes en douches, plus hoe we alles willen vormgeven en inrichten.” 

 

Units worden bedrijfsruimte op maat

“Naast Shipcare richtten wij een dochteronderneming ‘Manilo’ op. Hiermee werken we voor bedrijven of schepen die niet in de buurt liggen, maar wel een grote lading moeten vastzetten elders in de wereld. Wij zorgen dan voor alle constructies en lasplaatjes. Die maken we in onze eigen werkplaats en bezorgen ze aan de rederijen of transportbedrijven. Op die manier kunnen zij - waar ook ter wereld - met een lokale ploeg lassers aan de slag om alles zelf correct vast te zetten. Veel constructies zijn maatwerk en daarvoor zal onze nieuwe werkruimte ook perfect dienst kunnen doen.”

 

Mooie investering op de groei

“Deze ligging van Bedrijvenpark Abtsdreef in Stabroek is top, want we zitten er vlakbij de haven. Het feit dat we de units kunnen schakelen tot een grote ruimte, maakte dat de keuze snel gemaakt was. We hebben er veel meer werkruimte en ook veel meer comfort. Bovendien is de aankoop van de units voor ons ook een mooie investering op lange termijn. Alle buitendeuren en poorten blijven behouden. Dus mochten we er ooit uitgroeien dan kunnen we het gebouw altijd opnieuw indelen naar zes units en die verder verhuren.”

 

Parkmanagement en lokale contacten

“De bedrijvenparken van Jeni Real Estate zien er steeds zeer mooi en net uit. Ook nu in Fase 1 die reeds gerealiseerd is, zie je dat al. Heel het parkmanagement is top; zowel qua functionaliteit, uitstraling als vindbaarheid. Het is fantastisch om klanten op een mooie plek te kunnen ontvangen.

Een andere troef is dat ondernemers op bedrijvenparken elkaar vaak helpen. Zo zit er nu al iemand op Bedrijvenpark Abtsdreef die in zonnepanelen doet. Hij is al langs geweest om er later bij ons op het gebouw te voorzien. Elkaar én de lokale economie steunen is altijd een plus. Wij kijken al uit naar onze verhuis.”

 

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?